NIEUWSBERICHTEN

Tienen 14 April gewonnen door

Albert Meulenbeek

Het was even wachten maar uiteindelijk klaarde het toch genoeg op om ze te lossen. Ons geduld werd beloont, het werd een snelle vlucht waarbij de eersten 90 kilometer per uur vlogen en de prijzen met een 10 minuten verdeeld.


Gelukkig maar want de afgelopen weken waren het lastige
vluchten waarbij de duiven moesten werken om thuis te komen.

Albert Meulenbeek pakt de eerste prijs met een doffer. Hij
had 'm als eerst getekende willen zetten, toch maar niet gedaan en is de taart voor Yvette Reintjes.

Het is een van de betere duiven bij Albert, iedere week van
de partij. Als jonge vloog die al eens een 2e in de club en vorig
jaar op Asse Zellik de 1e tegen 600 duiven.

Van vaderskant stamt hij af van Henk Kobussen uit de lijn
van de 9e NPO Vierzon 2011 en 2e op teletekst vlucht Pommeroeul 2011 tegen bijna 30.000 duiven. De moeder is verkregen van Henk Neervoort uit de lijn 1e NPO Orleans 9295 duiven 2011, tevens 1e duifkampioen dagfond kring 3-cc4

Zoals gezegd vielen ze vlot, bij Albert helemaal want hij had er maar liefst 17 in de prijzen. Liefhebbers die er meerdere bij de eerste 10 hadden waren Bert Wolf met 3 stuks en Richard Reuling met 2 stuks. Bert Wolf scoort ook de hoogste prijs percentage met 15 prijzen van de 25 mee.

Wilbert Straub heeft met de 184 ook een topper onder de
pannen, na een 2e prijs op Tongeren was de 184 deze week goed voor de 7e prijs.

Allen gefeliciteerd en op naar volgende week!

1e Prijsvlucht Tongeren gewonnen door

Piet Geurts

De kop is er af, de eerste prijsvlucht zit er weer op. En wat voor één. Prachtig weer, kalme zuid tot zuidoosten wind maar wat een traag verloop.


Het duurde ruim een uur voordat prijzen verdiend waren met
nog vele nakomers op de zondag en maandag.

De eerste in de club is gewonnen door Piet Geurts met een 4 jarig super duifje, zij heeft al heel wat prijzen in haar carrière gemaakt. Afgelopen winter heeft Piet overwogen haar naar het kweekhok te promoveren maar omdat er al twee zusters op het kweekhok zitten mag zij nog een jaartje vliegen. Het blijkt een gouden keuze te zijn geweest.

Op de klok was het vijf over twaalf toen ze bij huis kwam en
ondanks dat ze nog meerdere minuten bleef rondvliegen wint ze nog met grote voorsprong.

Naast de eerste pakt Piet ook nog de derde prijs in de club. Het is een verrassing voor Piet dat ze zo goed af kwamen omdat de duiven niet zijn afgericht maar alleen aan huis trainen.

Het duivinnetje stamt van vaderzijde uit eigen oude soort en
de moeder is van Richard Reuling bekomen.

De prestatie in groter verband: de overwinning krijgt nog meer glans omdat ook in de kring tegen bijna 7500 duiven de eerste en derde plaats behaald is.
Een jaarling van Wilbert Straub heeft zich er nog tussen gewurmd waardoor onze club de gehele podium in de kring voor z'n rekening neemt.

Naast Piet heeft ook Rene Schepers twee duiven binnen de eerste 10 geklasseerd.
Martin Keurentjes scoort het hoogste prijspercentage met  10 prijzen op 17 mee en begint op plaats 10.

Nadoen zeggen we dan, allen van harte gefeliciteerd.

Verkoop Duiven René Bruggemans

Totale verkoop Marathon duiven

Structurele longproblemen maken een eind aan 40 jaar duivensportbeleving van en door René Bruggemans.

Onderzoek heeft uitgewezen dat er sprake is van een duivenmelkerslong. Hoewel de tijd zo kort voor aanvang van het vliegseizoen zich er niet voor leent, gaan de duiven toch op zo kort mogelijke termijn weg.

Het betreft ruim 50 fondduiven (Marathon), samengesteld uit de rassen Batenburg v.d. Merwe, Chr. Vd Velden & Zn, A.P. Overwater en Carteus.

De vliegduiven mogen worden overgewend, de hokken blijven staan tot het najaar 2018.

Er worden geen hoofdprijzen gevraagd. Doel is om zoveel mogelijk duiven een goede toekomst te kunnen bieden. De jaarling duiven worden aangeboden voor €40,- per stuk, de overjarige vliegduiven voor €50,- per stuk en de kweekduiven voor €60,- per stuk.

Bij twee of meer gegadigden voor dezelfde duif mag men bieden vanaf genoemde prijzen en gaat de duif naar de hoogste bieder.


Indien er interesse is voor de overige duivenspullen (broedschalen, potjes, drinkbakken, EC-systeem etc.) dan kan men hier tijdens de verkoop navraag naar doen.

De duiven worden op 12 april aangeboden in Pv de Vredesbode te Didam, aanvang 20.00 uur


Opening vernieuwde clublokaal

Op zaterdag 13 januari 2018 heeft ons erelid Jan van Londen het geheel vernieuwde clublokaal geopend in het bijzijn van vele genodigden.

wij zijn ontzettend trots op het eindresultaat en bedanken dan ook iedereen die hieraan bijgedragen heeft. U kunt hier de overige foto's van de opening vinden.

Wilbert Straub Zevenaar wint Duffel in de vereniging en CC Montferland

Afgelopen zaterdag won jonge doffer NL2017-1018177 de 1e op Duffel van 575 d. in concours, tevens de 1e in CC Montferland tegen 1394 duiven en een 18e tegen 6393 d. in kring 3. Hij was vorige keer op afdelingslossing Heusden Zolder ook mijn 1e duif op het hok. Had hem niet als 1e getekende gezet op Duffel, omdat het met Jonge duiven nogal wisselend is qua prestaties.

De 17-1018177 is een rustige rood kras doffer die niet opvalt in het hok maar wel zijn vaste stek heeft in het hok, geheel links boven in en dat is zijn stekkie. Hij wordt gespeeld vanaf het schabje en zonder poespas. Zijn vader de 15-712 een knappe geeloger doffer komt van Eric Maas te Zutphen en de 15-712 is een kleinkind 1e NPO Ablis tegen 6179 d., 100% Gebr. van Toor VLaardingen uit "Messie Jr." x "Esmeralda". Overwegend 75% Houben-Itegem ,de rest Heremans soort. Doffer 15-712 en zijn broer 15-714 verkregen door ruilen met eerdergenoemde Eric Maas.

De moeder van de 17-1018177 is de 13-425 en is volle zuster van de 13-1915430 die al 6x 1:100 won en naar kweekhok gaat. Ook de 13-425 gaat niet meer de mand in omdat vader 15-712 en moeder 13-425 ook al ouders zijn van mij goede Jaarling de 16-275.

De 13-430 en 13-425 komen beide uit de oude stamvader Maximus 2007-1507699 die in 2009 al een 1e Strombeek won van 10028 d. in regio 4 van afd.8. De moeder van de 13-425/13-430 is "Linda" aangekocht op Totale Verkoop van B. Kempering Losser.

Tussen 2 grote buien door kwamen de duiven thuis afgelopen zaterdag (hulde aan de lossingscommissie) en het enige wat ik zag waren de talloze meeuwen in de lucht, tussendoor kwam ineens van grote hoogte een rode doffer aangesneld en voor ik het wist zat hij in het hok en werd om 14:41:02 geconstateerd. Duurde dik 3 minuten alvorens er andere duiven werden geconstateerd, dus ik had wel in de gaten dat het een vroege is, maar ik zit in Zevenaar op de voorhand en met de liefhebbers in de Vredesbode moet je op alle vluchten rekening houden.

Na de vluchten gewoon schoon water en voldoende voer + grit/roodsteen via Strijbosch en door de weeks een bad buiten en trainen als de baas thuis is van zijn werk. Verder hebben ze geen medicatie gehad als alleen Kurkuma poeder over het voer. Geen tijd om te lappen. Heb nog 15 jonge duiven over van de 31 waar ik mee ben begonnen. Als ik er nog een paar jonge duiven erbij zou hebben zoals de 17-1018177 dan heb ik een goede kweek. Voor iedereen: volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Hartelijk gefeliciteerd Wilbert met deze prachtige zege.

1e plaats Issoudun PV de Vredesbode Didam tegen 124 duiven en tevens 11e NPO afdeling 9 Zuid

De laatste dagfond vlucht Issoudun leverde een overwinning op voor W Reintjes en Zoon - Didam

Onderstaand het berichtje dat we mochten ontvangen van de vader en zoon combinatie uit het gelderse Didam. Twee fanatieke melkers met een goed hok duiven en daarom zien we hen ook geregeld in de kop van de uitslagen terug. Helaas hebben beide heren te kampen gehad met gezondheidsproblemen waardoor het dit seizoen iets minder hard ging maar ze weten nog wel wat winnen is. Klasse mannen en gefeliciteerd.

De kras doffer NL.14-1679676 kwam als een streep uit de goede richting. Na nog een rondje gevlogen te hebben landde hij meteen op de klep. Wat een 1e plaats op leverde in de P.V. de Vredesbode, een 5e plek in de CC 3 en een 11e NPO afdeling 9 Zuid. De doffer 14-1679676 komt uit de koppeling de "187" van Michel Driessen x een rechtstreekse Camphuis duivin. Na een minder periode dit seizoen is dit weer een leuke opsteker om op deze vlucht 4 van de 7 duiven te draaien en de eerste plek op te eisen.

Groetjes Ronny Reintjes

foto boven: Leroy met de winnende duivin.


Leroy Pranger pakt de zege op Ignis

Leroy Pranger is een herstarter, die in 2017 weer voor het eerst met de jongen duiven deelneemt aan het duivenspelletje. Helaas wat duiven verloren op de beruchte africhting vanuit Sittart maar de de 14 ingekorfde jonge duiven op Isnes stonden er goed op.

De winnares is een bont duivinnetje afkomstig van zijn vader Eric Pranger. In de stamboom zien we het van loon bloed terug afkomstig via Eijerkamp. Het duivinnetje had afgelopen week alleen voor haar jonkies gezorgd omdat haar doffer niet was terug gekeerd. De drang was dus zo groot naar haar kroost dat ze de overwinning op deze vlucht pakte.

  • 1e van 575 duiven in de Vereniging.
  • 5e van 1445 duiven in CC Montferland
  • 10e van 5092 duiven in de kring 3

Leroy van harte met deze mooie overwinning en op naar de volgende.

Bourges van 8 juli is gewonnen door Jan Tenback

1e Bourges tegen 154 duiven, tevens 2e NPO afdeling 9 zuid tegen 1555 duiven

In het weekend dat een loodzware Barcelona gevlogen wordt pakt Jan Tenback de eerste op Bourges. Het is echt duivenweer, onbewolkt en weinig wind. Dat zijn de ingrediënten waarbij zijn eerstgetekende in z'n element is
en zijn zoveelste kopprijs pakt, in de hele afdeling is slechts één duif sneller.

De NL14-1678178 heeft het niet van een vreemde want z'n vader was in 2016 ook op Bourges goed voor een teletekst vermelding. Het is soort van Koopman, Minderhout, schaerlaeckens en een vleugje Braad de Joode.

Jan richt zich helemaal op de dagfond, de tussenliggende midfondvluchten worden niet gespeeld en op de Vitesse worden ze ingevlogen. De jongen mogen het laten zien op
de NPO vluchten en diegene die overblijven worden aangehouden. Ondanks zijn kleine accommodatie staat hij ieder jaar tussen de kampioenen, bijvoorbeeld bij de landelijke eendaagse fondspiegel 2016 heeft hij de 2e categorie 2 en 5e totaal klassement behaald.

Jan, gefeliciteerd en op naar de volgende top prestatie.


Foto; Yvette bij de hokken van de oude duiven met de de
winnende duivin "Romée".

Jeugdlid Yvette Reintjes pakt duifkampioenschap bij postduivenvereniging De Vredesbode Didam.


Yvette wint met haar duivin Romée de 13-1881785, gekregen van clubgenoot Jan Heijmen het duifkampioenschap vitesse en daardoor 1e aangewezen vitesse van 52 vliegende leden bij de Vredesbode. De 4- jarige kras duivin was op de haantjesvlucht ook al de snelste. Die goeie vorm heeft ze de hele vitesse vluchten vast gehouden. Omdat ze meestal als 1e getekende werd ingekorfd pakte ze veel punten. Dat kun je ook zien bij de jeugdcompetitie van afdeling 9 want daar is ze 1e onaangewezen en 1e aangewezen geworden. Dus bij de jeugd staat ze er momenteel ook goed bij. Yvette vliegt van haar ouders huis met 3 kleine hokjes met een totaal van 19 oude duiven op dubbele weduwschap en ze heeft nu 18 jonge duiven klaar zitten voor de jonge duiven tour. En nu hopen dat de goede lijn doorgetrokken kan worden bij de volgende vluchten.

Hartelijk gefeliciteerd Yvette met deze prachtige prestatie!!


1e Bourges tegen

181 duiven

Dagfondvlucht Bourges valt ten prooi aan Michel Driessen

Afgelopen zaterdag stond de dagfondvlucht vanuit Bourges op het programma. Michel Driessen, de 3e nationaal hokkampioen van Nederland 2016 had 6 strijders voor deze vlucht uitgezocht en ze waren er volgens Michel helemaal klaar voor. Helaas was het weer niet echt ideaal te noemen maar ik zeg altijd, goede duiven komen ook met mindere omstandigheden.

Ik was zelf ook weer aanwezig na een korte vakantie en en
plots zagen we een paar minuten voor 15.00 uur twee duiven vanuit de verkeerde hoek richting het hok duiken. 1 ervan was een vreemde duif die mee gekomen was maar de andere bleek de "620"te zijn die als 3e getekende de mand was ingegaan. Deze doffer heeft al diverse kopprijzen gevlogen bij Michel. Hij werd geconstateerd op 14.58.57 uur en na melding bleek dit de eerste van het inkorfcentrum te zijn.

De tweede en derde duif lieten ook niet lang op zich wachten want Michel heeft uiteindelijk de 1e, 4e en 6e prijs in de vereniging tegen 181 duiven. In de CC Montferland is dit eveneens de 1e prijs, de 6e en 9e tegen 461 duiven. In de afdeling 9 Zuid is het 8e NPO, 21e NPO en 27e NPO tegen 1707 duiven met slechts 6 duifjes mee! Ik zeg, NADOEN.

De winnende doffer is de NL.14-1678620 en komt uit een kruising van Berth Knaven en Will en Falco Ebben. Deze pracht doffer vloog verleden jaar o.a. ook al een 9e NPO Chateauroux tegen 1475 duiven.

Michel heeft de duiven weer lekker aan de gang op de dagfond en er zal ook de nog komende vluchten sterk rekening met hem gehouden moeten worden. Michel nogmaals van Harte gefeliciteerd met deze prachtige uitslag.


Theo Hetterscheid pakt met Francisca 

1e NPO Gien met overmacht

Theo is onze secretaris en met zijn 37 jaar behoort hij tot de jongere generatie. Ondanks zijn drukke baan maakt Theo tijd voor zijn passie, de duiven. Gelukkig heeft Theo ook veel hulp van zijn moeder waar de duiven gehuisvest zijn. Theo heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in goede duiven en mede door tips van Grootmeester Berth Knaven is hij steeds vaker in de kop van de uitslag terug te vinden.

Voor de dagfondvlucht Gien had Theo er ook 7 uitgezocht waaronder Francisca, het fijne duivinneke uit een kruising Beute x Mulder en Zn.

De duiven werden tegen 13.00 uur door de meeste liefhebbers verwacht maar plots om 12.30 uur was ze er, Francisca en ze werd geconstateerd op 12.30.55. De tweede duif in de club viel pas 31 minuten later!! Wat een overwinning, geweldig!!

Zelfs de duitse grootmeester uit het naburige Kleef had er lucht van gekregen en hij had geroepen "dass gibt es doch nicht" wat maar aangeeft wat een geweldige prestatie Theo neer heeft gezet.

Francisca pakt de 1e in de club tegen 237 duiven, 1e in de CC Montferland tegen 578 duiven, 1e kring 3 tegen 2073 duiven en als klap op de vuurpijl de 1e NPO GIEN AFDELING 9 TEGEN 5704 duiven met 87 meter per minuut meer dan de nummer twee!!!

Ik weet zeker dat je vader Frans daarboven tevreden zal genieten van deze overwinning die jij samen met je moeder voor hem hebt neergezet en ik denk dat dit pas het begin is want je gaat elk jaar met sprongen vooruit Theo. Ga zo door en blijf vooral genieten van deze prachtige hobby.Wilbert en zijn vrouw Stela voor hun duivenhok.


1e tegen 431 duiven op Quievrain

Wilbert Straub pakt zijn eerste zege van dit seizoen

De winnende duif op Quievrain dd. 10-06-2017 is de NL2015 1308636, verkregen op een bon van Frank Kwekkeboom, Enschede. Had 4 bonnen van hem gekocht en kreeg er 4,  waaronder ook zijn zus 635. De 636 is in zijn geboortejaar niet verder ingespeeld dan Isnes. Het is een kleine blauwe geeloger doffer die langzaam op gang komt.  Kwam in zijn
geboortejaar een enkele keer een dag na de vlucht thuis.

Hij kwam op Quievrain met dichtgeknepen vleugels naar beneden en duurde dik een minuut (incl. ererondes) alvorens hij werd geconstateerd. De week ervoor op Nanteuil le Haudouin was hij ook al mijn 1e duif van het hok en toonde in de week na
Nanteuil dat hij in goede doen was, hij kleppert rond en na een dik half uur trainen kleppert hij van schoorsteen naar schoorsteen en weer weg en weer terug om zijn machtsvertoon te laten zien. Zodoende ging ie als 1e getekende in de mand omdat ook zijn hokgenoot de "735" 3 weken achtereen als 1e getekende mistte.

De 15-636 heeft als grootouders in zijn stamboom duiven van Comb Visscher Glanerbrug, Frans Rutten-Horst en Peter Jansen Kleef (D). Zijn kweker Frank Kwekkeboom zei me el eerder van hem dat hij met gemak de dagfond aankan. We zullen zien wat het gaat worden komende weken. De baas beslist !

Hartelijk gefelciteerd Wilbert met deze mooie zege!!


De trotse winnaar Eric Pranger voor zijn mooie accommodatie in Duiven.

1e prijs Quievrain tegen 671 duiven

Eric Pranger wint de 1e prijs op Quievrain!

Afgelopen zaterdag was het dan zover, Eric Pranger wint zijn eerste vlucht bij Pv de Vredesbode in Didam na zijn overstap afgelopen jaar van Westervoort naar Didam. Eric is een liefhebber die door zijn drukke werkzaamheden bij zijn bouwbedrijf Pranger Bouw niet altijd veel tijd heeft voor zijn duiven maar de vrije uurtjes die hij heeft gebruikt hij wel om zijn duiven zo goed mogelijk aan de start van een wedvlucht te kunnen brengen en dit weekend was het zelfs goed genoeg om de zege te pakken op de vitessevlucht vanuit Quievrain. Klasse prestatie Eric!

De winnaar komt van vaderskant uit een duif van Eric van Santen uit de koopmanlijnen van Doornenbal en Ruitenberg en en de janssen schaerlaeckens lijnen van Comb. Gerritsen uit Arnhem. De moeder komt rechtstreeks van Egon Reuvers uit Overdinkel en hier zien we ook veel Janssen bloed in de stamboom.

Deze jaarling doffer wint de 1e tegen 671 duiven bij PV de Vredesbode in Didam, in de CC Montferland wint hij de 6e tegen 1699 duiven, in de kring 3 een 7e tegen 7171 duiven en in de afdeling 9 zelfs een 10e tegen ruim 20.000 duiven.

Mensen u bent gewaarschuwd nu! En dat Eric niet stil zit weten we ook want hij heeft het afgelopen jaar alweer geinvesteerd in de toekomst bij enkele goede liefhebbers zoals o.a. Michel Driessen en Jonker Breedingloft. Eric nogmaals van harte en geniet van deze zege. Er zullen er vast meer volgen.

Albert Meulenbeek Didam

1e Asse Zellik tegen 529 duiven

Albert, van harte gefelciteerd met deze mooie overwinning en hou deze stijgende lijn vast de komende weken. succes!

Albert Meulenbeek wint vitessevlucht vanuit Asse Zellik.

Albert is een liefhebber die jaarlijks diverse eerste prijzen wint in onze club en ook op teletekst is hij geregeld terug te vinden. Afgelopen vrijdag korfde Albert 12 duiven in voor de vitessevlucht vanuit Asse Zellik en met succes want hij pakt 7 van zijn 12 gezette duiven in de prijzen met als kers op de taart de 1e tegen 529 duiven! in de CC Montferland is dit goed voor een 6e tegen 1323 duiven en in de kring 3 een 32e tegen 5982 duiven.

De winnende duif is een kruising uit duiven van wijlen Henk Kobessen x een duif van Henk Neervoort.

Van vaderskant is deze duif een afstammeling van de 9e
van Oost-Nederland van Vierzon 24-07-2011. Teletekst NPO aantal duiven 5949 stuks en tevens een afstammeling van 2e Oost -Nederland NPO van Pommeroeul 7-05-2011, aantal duiven 28950 .

Moederskant: dochter uit de 1e NPO Orleans 9295 duiven 2011 . Tevens 1e dagfond kring 3-cc4 van Henk Neervoort. Als jonge duif al 5x in de prijzen gevallen.


Wim Raben wint de eerste dagfondvlucht vanuit Pithiviers

2 weken geleden zei ik het al na zijn zege op de midfond dat Wim nog wel vaker in de kop van de uitslag zou komen te staan en zie hier, net twee weken later pakt Wim de eerste plek op de dagfondvlucht vanuit Pithiviers over een afstand van 505 km. Wim had 20 duiven gezet waarvan er 9 prijs vlogen dus een goede start van het dagfondseizoen!

De winnaar is een doffer van 2015 die al meerdere prijzen heeft gevlogen en komt uit een kruising Heremans, Zoontjes en duiven van Hennie la Grouw. Deze lijnen zitten helemaal door de stam duiven van Wim heen en hij is hier zeer succesvol mee de laatste jaren.

Deze doffer pakt dus in de vereniging de 1e Prijs tegen 248 duiven, in de CC Montferland is dit goed voor een 2e prijs tegen 634 duiven en in de afdeling 9 Zuid vliegt deze doffer de 12e plek tegen 2620 duiven! hier vliegt Wim zelfs 10 van zijn 20 gezette duiven in de prijzen.

Een zeer goed begin dus voor Wim op deze eerste dagfondvlucht en de overige deelnemers zijn dus gewaarschuwd voor de nog komende vluchten.

Nogmaals van harte met deze mooie zege Wim en op naar de volgende.

Michel Driessen wint Chalons en Champagne met ruim 3 minuten voorsprong op de nummer twee!

Gisteren stond de tweede midfondvlucht op het programma vanuit Chalons en Champagne over een afstand van ruim 355 kilometer. Met het oog op de eerste dagfondvlucht die voor volgende week op het programma staat had Michel 14 Strijders ingemand op deze midfondvlucht. 10 van deze duiven gaan aankomende week de dagfond op. Ik was uiteraard ook weer bij Michel als vaste supporter en ook Berth Knaven was deze week aanwezig. Gezellig aan het praten over de duiven zagen we ineens een duif over het dak scheren en na nog een ererondje te hebben gedraaid kwam ze zeer vlot binnen, het was de jaarling duivin, de "334" die als 4e getekende de mand was ingegaan. Deze duivin komt uit een zoon van Blue Els van Berth Knaven (zie foto hiernaast) x een dochter Elfpennetje van Will en Falco Ebben. Uit dit koppel zijn al meerdere toppers geboren zoals ook het supertje van Michel die al 3x top 10 NPO vloog! Na wat rond te hebben gebeld kwamen we er al snel achter dat dit een vroege duif moest zijn en dat bleek later dan ook. De 1e van PV de Vredesbode tegen 649 duiven. In de CC Montferland was dit goed voor een 8e tegen 1458 duiven en in de kring 3 behaald ze een 25e tegen 6272 duiven! Michel klokt ook nog eens 9 van zijn 14 gezette duiven in de prijzen. Michel van Harte gefelciteerd met deze eerste zege van 2017 en ik denk dat er nog wel een aantal zullen volgen dit seizoen. Veel succes op je favoriete dagfondvluchten!

Wim Raben pakt de zege op de 1e midfondvlucht vanuit Laon.

Afgelopen zaterdag stond de eerste midfondvlucht vanuit Laon op het programma. De weersvooruitzichten waren goed en met een Oostelijke wind moest er flink gewerkt worden door de duiven.

Ook Wim Raben had natuurlijk ingekorft op deze vlucht en had nog niet echt hoge verwachtigen omdat hij zijn duiven deze week voor het eerst op weduwschap had ingekorft.

Maar plots om 12.06 uur was daar zijn twee jarige doffer, de 121 die Wim als eerstgetekende had gezet omdat deze doffer al verschillende kopprijzen heeft gemaakt met verleden jaar ook nog teletekst!! De doffer liep gelijk binnen en ging zo dan ook met de 1e prijs in de club aan de haal tegen 842 duiven.

In de CC Montferland was het een 7e tegen 1926 duiven en in de kring 3 afd. 9 was het goed voor de 8e plek tegen 7619 duiven!! Deze doffer is een kruising van Leo Heremans x duiven van Hennie la Grouw en dus het uit het goede hout gesneden.

Wim van harte met deze klinkende overwinning en we zullen je nog wel vaker in de kop van de uitslag tegen gaan komen dit seizoen. Succes!

Piet Geurts Pakt zijn tweede zege in de club en lijkt niet te stoppen!!

Gisteren stond de vierde vitessevlucht op het programma en de weergoden waren ons goed gezind want het zonnetje stond hoog aan de hemel met wat stapelwolken, dus echt duivenweer! In de vereniging waren maar liefst 889 duiven voor deze vlucht vanuit Quievrain ingekorft. Piet Geurts klokte als eerste een duif op 12.27.52 uur en is hiermee voor de tweede keer de vluchtwinnaar in de club. Grote klasse Piet!

Piet vertelde dat hij nog zeker 2 minuten eerder had kunnen klokken maar doordat er een jonge duif terug kwam van de dag ervoor bleef de winnende doffer even treuzelen voordat hij uiteindelijk naar binnen ging. Deze jaarling doffer van Piet is een kruising uit een duif van Rien Ariës met in de stamboom de bekende Zlatan van Nico Jan Koenders. De moeder van deze doffer komt uit de bekende Eijerkamplijnen. Piet is heel blij met deze jaarling en hij verwacht er nog meer van dit seizoen dus maak jullie borst maar nat! Piet klokte uiteindelijk op deze vlucht 20 van zijn 31 gezette duiven in de prijzen. In de CC Montferland pakt de winnende doffer de 16e plek tegen 2188 duiven en in de kring 3 een 21e plek tegen maar liefst 8552 duiven! Een klasse prestatie wederom van Piet Geurts.

Van Harte gefeliciteerd Piet

Fondspecialist Wim Strijbosch pakt de 1e en 2e plek op de vitessevlucht vanuit Asse Zellik tegen 847 duiven!

De derde vitessevlucht vanuit Asse Zellik is ten prooi gevallen aan de spontane overnachtliefhebber Wim Strijbosch. Wim is een liefhebber die het liefst de overnachtvluchten speelt maar hij is zo gedreven dat hij ook geregeld voor een verrassing kan zorgen op de overige vluchten zoals ook gisteren weer. Ditmaal pakt hij ook nog de tweede plek erbij en draait hij 6 van zijn 27 gezette duiven in de prijzen. Afgelopen week was ik nog in zijn dierenspeciaalzaak Strijbosch Diervoeders in Didam om duivenvoer te halen en toen vertelde zijn zuster Tine nog dat Wim als hij aan een vlucht mee doet hij altijd wil winnen en dat is natuurlijk de drive die je moet hebben in de duivensport. Klasse prestatie Wim!

De "429" die de 1e plek pakt is een duifke uit een kruising van Jos Goossens x Gebr. Limburg en met name geschikt voor het langere werk. In de CC Montferland pakt deze duif de 4e plek tegen 2023 duiven en in de kring 3 een 18e plek tegen 8501 duiven!

Ga zo door Wim en hou ze zo scherp voor de nog komende overnachtvluchten want daar gaan we je zeker nog op de hoogste trede terug vinden dit seizoen. Veel succes op de komende vluchten.

Hiernaast de foto van de NL.15-1436429 na thuiskomst vanuit Asse Zelik.   

Piet Geurts pakt de dubbel op de 2e vitessevlucht vanuit Heusden Zolder

De tweede vitessevlucht vanuit wederom Heusden Zolder is ten prooi gevallen aan Piet Geurts. Piet is jaarlijks in de kop van de uitslag te vinden en ook nu laat hij weer zien dat men rekening met hem moet houden want hij pakt gelijk de dubbel op deze vlucht. De "560" pakt de eerste plaats en de "553" pakt de tweede plaats. De 560 is een duivin die het altijd goed doet op de vitessevluchten en natoervluchten en is nog van het heremans soort verkregen via Rien Ariës. De "553" is een doffer uit het oude soort van Frans Sanders verkregen via clubgenoot John Hunting en aan moeders zijde vinden we duiven terug van Teun Raats.

Piet was blij dat ze niet helemaal tegelijk aankwamen want anders waren ze misschien niet zo snel binnen gelopen. Piet pakt nu dus de 1e en 2e in de club tegen 748 duiven! In de CC Montferland pakt Piet ook de overwinning met zijn "560"tegen 1846 duiven en de 553 eindigt hier als 4e. In de kring 3 afdeling 9 zijn deze 2 toppers goed voor een 3e en 8e prijs tegen maarliefst 7743 duiven!!

Een puike prestatie van Piet geurts waar hij trots op mag zijn. Geniet ervan Piet en zorg dat je ze zo scherp houdt de komende weken maar dat zal zoals wij je kennen wel helemaal goed komen. Nogmaals van harte met deze prachtige dubbelslag. 

Bert Wolf wint vitessevlucht vanuit Heusden Zolder met zijn 1e NPO Winnaar de "772"


Bert Wolf heeft de eerste prijsvlucht op zijn naam weten te schrijven met zijn topper de 772. In de vereniging dus de 1e tegen 866 duiven, in de CC Montferland 3e tegen 1978 duiven en in de Kring 3 een 27e tegen 8536 duiven!! Bert klokte in de vereniging ook nog eens 13 van zijn 24 gezette duiven in de prijzen. Een prachtig begin van een liefhebber die we nog vaker gaan tegen komen. Hieronder het stukje dat Bert zelf heeft ingezonden.


Leuk om de 1e prijs bij de eerste vlucht van onze nieuwe
vereniging te winnen. De 772 vloog vorig jaar de 1e NPO. Zie hier voor de stamboom. Had nog geen duif gezien, en hij viel als een steen op de klep. Dan weet je dat het een vroege duif is, maar de eerste winnen komt ook geluk bij kijken. Had er 24 mee en dat vind ik eigenlijk te veel, maar heb de laatste twee jaren het niet goed gedaan met de jongen. Ga dit jaar ga ik proberen niet meer zo voorzichtig te zijn, de jongen gaan de hele tour mee, en de duiven waarmee ik dit jaar speel en die na 5 a 6 vluchten het niet doen worden niet meer ingekorfd en alleen nog gebruikt als partnerduif voor de doffers en duivinnen die mee zijn. Ik ben jaloers op liefhebbers die met weinig duiven mee altijd voorin zitten en 60 % prijs vliegen, zoals Michel Driessen, Theo Berends, jan Tenback, en Jan Siebers.

Gr Bert Wolf


Yvette Reintjes uit Didam wint haantjesvlucht vanuit Venlo

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, de eerste vlucht van het seizoen was een feit! voor PV de Vredesbode in Didam is deze africhtingsvlucht altijd de traditionele Haantjesvlucht. Dit jaar zeker ook zeer speciaal omdat door een fusie de Vredesbode en de voormalige Rode Doffer zijn samen gesmolten tot 1 club. Didam heeft nu nog 1 duivenvereniging met ruim 60 leden en in totaal ruim 50 vliegende hokken.

Door de weersverwachting deden nog niet alle leden mee maar er werden toch door 35 leden 565 duiven samen gebracht voor de vlucht vanuit Venlo (ruim 60 km.) Ook jeugdlid Yvette Reintjes korfde 7 duiven in voor deze traditionele haantjesvlucht. Om 10.15 constateerde ze haar 6e getekende duif, de "785" die met een snelheid van 1562 meter per minuut naar huis was gevlogen, dat moest een vroege zijn omdat ze nog weinig duiven hadden gezien.

Na het afslaan van de klokken bleek het inderdaad de snelste van de vereniging te zijn en tevens de 2e snelste van de CC Montferland tegen 861 duiven!! Yvette klokte ook nog eens 5 vd 7 gezette duiven in de prijzen en daarmee laat ze zien dat het met de gezondheid en conditie al helemaal goed zit en dat men de komende weken rekening met haar moet houden.

Klasse prestatie Yvette tegen de vitesse kanonnen van de vereniging!!! De eerste klap is een daalder waard zeggen ze altijd en dat gaat hier zeker op. Ga zo door Yvette!!

Bron www.pigeonsports.nl